Nokian Tyres

Nokian Tyres logo

”Nokian Däck – Din Partner för Säker Körning i Alla Väder”

Välkommen till vår Nokian däckkategori, där du hittar däck av högsta kvalitet från ett av världens ledande däcktillverkare. Nokian Tyres, grundat 1988 i Finland, är känt för sin innovation och överlägsna prestanda, särskilt när det gäller vinterdäck​​​​.

Nokian Tyres tillverkar däck för personbilar, SUV:er och skåpbilar och säljer sina produkter i över 60 länder. Företaget är pionjär inom vinterdäckteknologi och har designat det första vinterdäcket redan 1934. Med fler patent på vinterdäck än någon annan tillverkare, är Nokians vinterdäck hyllade av kritiker och har fått utmärkta resultat i flera vintertest​​.

Som det första företaget i världen att eliminera högaromatiska oljor från sin produktionsprocess, har Nokian Tyres visat sitt engagemang för miljön. De var pionjärer inom användningen av lågaromatiska oljor, vilket minskar miljöpåverkan och förbättrar hållbarheten. År 2006 mottog Nokian Tyres utmärkelser i Europeiska företagspriser för miljön för sina insatser​​.

Nokians däcksortiment täcker allt från säsongsspecifika vinter- och sommardäck till allvädersdäck. Mer än 80% av företagets försäljning av personbils- och skåpbilsdäck utgörs av vinterdäck, vilket visar på deras expertis inom detta område. Nokian har även arbetat för att minska säsongsvariationer genom att utveckla sommar- och allvädersdäck​​.

Genom att välja Nokian däck, väljer du inte bara en produkt av högsta kvalitet, utan också en partner i din säkerhet och komfort på vägen, oavsett väderförhållanden. Upptäck vårt utbud av Nokian däck och gör din nästa resa säkrare och mer njutbar.